vrijdag 26 april 2013

Lenteproject

Mijn crazyquilt ligt even stil. Ik heb wat kant nodig en ben nog op zoek naar de juiste kleur.
Daarom ben ik begonnen met het knippen van kleine vierkantjes voor een lente-tafelkleed.
Ik wil voor ieder jaargetijde een tafelkleed gaan maken. Dat heb ik nu ook al, maar dat zijn gewone kleden. Onze tafel is mooi groot (er kunnen met gemak tien mensen aanschuiven) maar heeft een lelijk blad. Het is een erfenis van tante Mennie. Er waren zes grote zware eiken stoelen bij, maar die waren zo log dat ik ze verkocht heb. Nu staan er zes Ikea stoelen omheen, en een stel klapstoelen boven.
Ik had zin in lekkere vrolijke kleurtjes, waarschijnlijk door die lange winter.


Voor mijn verjaardag had ik geld gekregen van mijn moeder en nicht Ria (zelf een fervent quiltster die ook een mooie blog bijhoudt).
Eergisteren had ik eindelijk tijd om bij een nieuwe quiltwinkel in Culemborg te gaan snuffelen.
Mooie stoffen, en een vriendelijke eigenaresse, die voor mij in Velthoven uit wil kijken naar een paar stofjes. Dat is nog eens service !
Ik heb een draad-door-de-naald-apparaatje gekocht en ben natuurlijk bezweken voor een paar mooie  fat quarters. Drie stippeltjesstofjes voor het lentekleed, en een setje hele mooie voor een klein quiltje.
En een kersenstofje, daar zal ik later nog op terugkomen.


Ik ben weer helemaal in de quiltstemming.

zondag 7 april 2013

Sokjes

Een tijdje terug heb ik van een restant bolletje een paar leuke wollen sokken gebreid voor de jongste kleindochter Sacha (of Jaantje, zoals mijn man haar noemt).
Ik heb er een pen naast gelegd, dan krijgen jullie een idee van de maat.


De lappenmand

En daarmee bedoel ik dan de figuurlijke lappenmand, waar ik de afgelopen weken flink in gezeten heb. Gelukkig ben ik weer aan de beterende hand, en de afgelopen week heb ik me dan ook beziggehouden met borduren en kralen opnaaien. Ik kan mijn fantasie heerlijk de vrije loop laten met allerlei restjes borduurzij, kralen, band en kant.
Hier de resultaten:







Op naar de volgende vier blokken!