maandag 29 december 2014

Hè wat vervelend nou....

....er staat nog een hele bak tiramisu in de koelkast ;-)

En nu we toch over lekkere dingen bezig zijn, dit was mijn christmascake van 2015:
 
Voor het eerst twee verdiepingen!
 
Met de kerst ben ik verwend met mooie lapjes, en heb ik mezelf het boek van de Lancaster Diamond quilt cadeau gedaan + mal. Mijn echtgenoot laat me meestal zelf maar wat uitkiezen, tenslotte weet hij niet wat ik nodig heb aan quiltspulletjes.

En na al dat gekook en gebak met de kerstdagen heb ik het nu een paar dagen wat rustiger gehad en kon ik lekker doorwerken aan het quiltje voor Sacha. Het is bijna klaar en dan volgt de definitieve foto.
Vanmiddag ben ik vast begonnen met het ontwerpen van het quiltje voor de volgende kleindochter: Vlinder. Je raadt het al: er komen veel vlinderstofjes in. En elfjes. En roze. Daar houdt ze van. Omdat ik bij het op de bonnefooi samenstellen van de quilt van Sacha tegen wat probleempjes aanliep (het is een beetje een wild quilt geworden, hier en daar een tikkie scheef maar dat heeft ook zijn charme) heb ik nu voor een bestaand patroon gekozen, omdat dat toch wat vlotter werkt. Natuurlijk heb ik daar weer van alles aan veranderd, bijvoorbeeld het hele blok gehalveerd qua afmetingen, en het middenblokje vergroot, zodat ik er een echt "plaatje" in kon maken. Het eerste blok is af en ik ben er zeer tevreden over.
 
Ik heb me voorgenomen om over een half jaar alle quiltjes voor de kleinkinderen af te hebben. Moet het allemaal wel meezitten natuurlijk...
Tot volgend jaar!

maandag 15 december 2014

AF!!

Mijn guirlande is helemaal klaar. Dit was nu eens een quilt waar ik geen bestemming voor had. Ik had gaandeweg bedacht hem op mijn hobbykamer meteen naast de deur te hangen, maar aangezien die deur meestal open staat als ik in mijn kamer zit, zie ik hem dan niet. De oplossing was snel gevonden, hij hangt óp de deur, aan de buitenkant, zodat ik hem elke keer zie als ik op de overloop kom.

De bloemen zijn in de naad gequilt,
de achtergrond heb ik doorgequilt door te meanderen om de gouden blaadjes heen.

Verder heb ik deze drie jongens in elkaar gezet:
Een leuk pakketje dat ik een tijdje terug besteld had. Ze werden in elkaar gezet met paperpiecing met van dat theezakjespapier. Ik had deze techniek nog nooit gebruikt dus heb er meteen iets bijgeleerd.
Ze staan nu eigenwijs te wezen op de salontafel, maar ik ga straks de kerstboom optuigen (op een kittenproof manier, dus helaas zonder mijn prachtige ballen en andere mooie breekbare dingen, maar met alles wat onbreekbaar is) en het huis verder in kerstsfeer brengen, dus dan krijgen ze hun voorlopig definitieve plekje in huis.

Afgelopen weekend ben ik met Clara, Cathelijne en Alynne wezen kerstmarkten in Keulen. We gaan om het jaar, meestal weer naar een andere stad. Keulen is geweldig! Mooie Altstad, 6 kerstmarkten, waarvan we er 5 gevonden hebben. We hadden een voordelig appartement in de binnenstad (en toch lekker rustig). We kwamen dus weer gepakt en gezakt thuis met leuke kerstdingen en cadeautjes.




En deze prachtige boomversiering heb ik maar laten hangen:

Hij bleek antiek en 90 euro te kosten! Wel lekker een gratis foto ;-)

En nu: aan de slag en op naar kerstmis. Ik heb er weer veel zin in.
Fijne feestdagen allemaal!

maandag 8 december 2014

Lekker weer....

om binnen bij de kachel te zitten! Met uitzicht op deze schattige, ja wat zijn het eigenlijk? Minipompoenen?

 Het miezert, de wind loeit om het huis en het kerstboompje staat nog even buiten te wachten.
Ja het wordt een schrale kerst dit jaar, wat boom betreft althans. Want ik durf het niet aan, om al die jarenlang bij elkaar gespaarde prachtige ballen, engelen en andere zaken zoals nog een echt toeterend trompetje en een piek met belletjes, aan de nachtelijke escapades van Doortje over te leveren. Wie weet klimt ze wel in de boom. Dit jaar dus een klein boompje met wat onbreekbaar spul erin. (Zucht) Hier een klein voorbeeld van haar escapades, een aanval op een quilt. Gelukkig te overzien ;-)

Maar  voor mijn zelf aangeklede engel zoek ik wel een veilig plekje. dit was nu eens leuk om te doen, zo tussendoor. Een oud sjaaltje, tafellopertjes uit de kringloop, een restje kant en band, een oude broche en kartonnen vleugeltjes met een likje antiek-goudverf. Voilà:





Gisteren heb ik de top afgemaakt en gedubbeld van het quiltje voor Sacha. Zoals beloofd allemaal lichte kleuren, omdat hij boven haar bed komt te hangen in een donker hoekje op zolder.


Leuk om te zien wat quilten een verschil maakt bij de twee vliegertjes:
 
Alle sokken zijn inmiddels klaar en wachten op een feestverpakking.

Verder ben ik vanochtend erg verrast en verwend. Ik kreeg van mijn schoonzus een ring die haar niet meer past. Niet zomaar, maar het gaat me net te ver om daar verder op in te gaan op mijn blog.
Hier zie je hem, de rechtse, naast de oude verlovingsring van mijn moeder.

Ik heb een tamelijk klassieke smaak wat sieraden betreft en dat was haar opgevallen.
Want aan de andere hand draag ik mijn trouwring die ook klassiek is.


Niet zo gebruikelijk in Nederland, maar aangezien mijn man door zijn werk geen ring kan dragen koos ik voor de Engelse traditie.

Al met al weer een heerlijke dag die afgesloten werd met een maaltje gevulde courgette en een avondje lekker op de bank hangen bij een rampenfilm. De hele familie lacht me uit om deze gekke voorliefde maar ik vind het heerlijk om de meest vreselijke niet echte rampen voorbij te zien komen terwijl ik op de bank zit met een beker thee en iets lekkers :-)

Fijne week allemaal!